PÅHÅRET, Tønsberg

Da frisørkjeden PÅHÅRET skulle starte opp en frisørsalong også i Tønsberg, falt valget på Nyfelt og Strand interiørarkitekter som samarbeidspartner. Et forholdsvis lite lokale på ca. 100 m2 som tidligere var blitt brukt til butikk, skulle på kort tid renoveres og omgjøres til et sted for skjønnhet og velvære.

Bestillingen fra oppdragsgiver var klar og tydelig i forhold til funksjon og praktiske behov. Med flere titalls frisørsalonger bak seg, visste oppdragsgiver godt hva de trengte, hvilke løsninger som fungerte og ikke fungerte. Utover dette ønsket de seg en salong med lokal forankring, lun stemning og urban touch – en salong som skiller seg ut i bybildet. Dette skulle bli et sted hvor beboerne i Tønsberg og omegn skulle få tilbringe et par timer med lave skuldre og hvilepuls – og interiøet skulle bygge opp om denne opplevelsen…

Planløsning med åtte klippeplasser, vaskesone med tre vaskestoler, toalett, bakrom, kaffestasjon, kontor og inngansparti med disk og venteplasser ble nøye fordelt på de dyrebare kvadratmeterne. Da planen var satt, materialer, belysning og alt av løs og fast innredning beskrevet og tegnet ut, ble arbeidet raskt satt i gang. Dette skulle være på plass og klart for åpning i løpet av noen få uker. En slik prosess krever nøye planegging i forhold til leveringstider av både materialer og møbler. For å få en lun stemning og en følelse av natur, ble det brukt hvitoljet ask som hovedmateriale. Asken ble brukt både i panel på vegger, spiler og i den plassbygde innredningen. Vaskesonen som ligger innerst i lokalet skulle være en sone med dempet belysning, musikk og hodemassasje. Her ble det satt opp spiler i ask for å lage et skille mellom sonene. På denne måten får man en skjermet avdeling uten å lukke rommet helt. Utover dette er vegger holdt i lyse farger med unntak av flislagt vegg i vaskesonen med gressgrønne zellige-fliser. Flisene som er brukt er håndlaget og gir et røft uttrykk. På grunn av den lave himlingen, ble det her valgt å gå for en åpen løsning med synlig teknikk. Betonghimlingen og alt av rørføringer ble lakkert i samme farge som vegg for en sømløs overgang og et roligere uttrykk. Ved at innredningen ellers er så stilren, skaper dette en fin kontrast. Belysningsarmaturer i himlingen er i aluminium. Her er det i hovedsak brukt nedhengte skinner med spotter for fleksibel belysning som enkelt kan endres ved behov. I hele inngangspartiet er en kokosmatte felt ned i gulvet. Her er det også nedforet gipshimling med innfelt belysning for et renere uttrykk. Med hyller på begge sider, er det lagt til rette for salg, henvendelser og plass til å vente.

I disse rammene av ask og grønne fliser, skulle nå alt ligge til rette for en avslappende opplevelse i sentrum av Tønsberg.