Hytte på Hafjell

Da familien fra Oslo hadde kjøpt hyttetomt på Hafjell og arkitekttegningene var klare, kontaktet de Nyfelt og Strand interiørarkitekter for å få laget en plan for interiøret i hytta. De hadde selv en del tanker om hvordan stilen skulle være, og den hang godt sammen med det arkitektoniske uttrykket som var planlagt.

Eiendommen skulle ha en hovedhytte med soveplasser til familien selv, sosiale soner, kjøkken og baderom samt et anneks med plass til fire overnattingsgjester som også skulle kunne disponere egen stue og eget bad.

Interiørarkitektenes oppgave ble å utarbeide møbleringsplan, belysningsplan og en farge- og materialpalett. Oppdraget ble i neste runde utvidet til også å omhandle uttegning av plassbygde møbler til stuen, soverommene, badet, gangen og trappene til hemsene. Nyfelt og Strand ønsket å understreke fjellhyttefølelsen og legge vekt på at dette er en hytte og ikke en vanlig bolig. Samtidig er det mye som skiller denne fritidsboligen fra en tradisjonell hytte med tømmervegger og små sprossevinduer. Her er det brukt moderne arkitektur med store vindusflater og rikelig med innslipp av dagslys og utsyn til en formidabel utsikt.

Hovedmaterialene som er brukt i interiøret er ask og lys skifer i kombinasjon med dempede naturlige fargetoner som harmonerer med hyttas omgivelser. Utstrakt bruk av spesialinnredning gir god utnyttelse av plassen og praktiske løsninger som gjør det enkelt å holde orden for både eiere og besøkende.

EN HYTTEDRØM BLE VIRKELIGHET!