Leilighet, Oslo

Leiligheten på Smestad i Oslo er fra 90-tallet og bar i utgangspunktet preg av det. Det unge paret som overtok leiligheten ønsket å bevare noe av identiteten, men samtidig gjøre det til et moderne hjem med fornyede overflater og praktiske løsninger.

Det ble åpnet opp mellom stue og kjøkken og sonene i allrommet ble bundet sammen av en lang sammenhengende benk som brukes til sitteplasser ved spisebordet, TV-/mediabenk ved sofagruppen og lese og avslapningsplass ved vinduet med flott utsikt over Oslo. I en nisje i veggen ved eksisterende pipeløp, ble det montert en etterlengtet peisinnsats med hylle i natursten.

Soverommet ble delt inn i to med en skjermet soveavdeling og en walk-in-garderobe som gir god utnyttelse av plassen. Også her ble det benyttet spesialinnredning og rommene ble malt i en dyp grønntone som skaper ro og et dempet uttrykk.

Baderommet fikk et skikkelig løft med lyse, delikate fliser og moderne innredning. Her ble det også plass til en praktisk vaske- og tørkesone og rikelig med både åpen og lukket oppbevaring.

Grepene som ble gjort viste seg å være en god investering, og 90-tallsleilgheten har nå ikke bare en attraktiv beliggenhet, men er også et tidsriktig hjem med personlig preg.