Enebolig, Nøtterøy

Barnefamilien i det typiske 80-talls huset på Nøtterøy var tydelige på at dette aldri hadde vært drømmehuset. Samtidig var de også helt sikre på at det var her de ønsket å bli boende – i akkurat dette nabolaget. Med dette utgangspunktet, kontaktet de Nyfelt og Strand interiørarkitekter, klare for en omfattende oppgradering.

Huset på 200 m2 foruten kjeller hadde nok av plass, og stuen var så stor at mange av kvadratmeterne bare var dødplass. Utfordringen ble å lage soner med klare funksjoner. Hele første etasje med stue og kjøkken, skulle bli et sted hvor alle i familien kunne holde på med ulike aktiviteter, men samtidig være sammen. Denne delen skulle i tillegg til familiære sysler også romme en arbeidsplass for dager med hjemmekontor. De store, åpne rommene ble beholdt som de var, men gjennomgående romlige grep ble gjort for å definere de ulike sonene. Her ble spesialinnredning et viktig virkemiddel for å skape helhetlige og større elementer for et ryddigere uttrykk. Det ble tegnet ut et plassbygd skrivebord med skap og hyller over en hel vegg, og på motsatt side av rommet ble det bygget en sittebenk under vinduet som fungerer som en dagseng.

Familien trengte også et ekstra soverom i annen etasje og et større bad. Planløsningen ble bearbeidet, og det ble tegnet et påbygg over verandaen for å innfri familiens behov til soveplasser, bad og garderoberom.

Kundens ønske om et mer moderne hus, gjorde også at det måtte iverksettes grep for å stramme opp 80-tallshuset. De smårutete vinduene ble byttet ut og noen steder erstattet av større vindusflater. Innvendig ble vinduer listefrie, eksisterende brystpanel og strietapet ble fjernet og erstattet av slette flater. Kunsten familien hadde betydde mye for dem, og plasseringen av bildene ble derfor godt ivaretatt under prosessen og la føringer for både fargevalg og belysning i huset. En lun og klassisk materialpalett ble derfor bakgrunn for familiens flotte kunst og møbler.