Nytt kjøkken i bedehuset

Da bedehuset fra 1905 skulle oppgraderes med nytt kjøkken, falt valget på en kjøkkeninnredning i klassisk stil. Familiens ønske var et kjøkken som både var stramt og rent i uttrykket, men som også hadde en nostalgisk touch som kan minne om svunne tider og spiller på lag med stilen på huset.    Valget falt derfor på et kjøkken fra Kvänum med slette, falsede dører i malt finér og synlige hengsler. Et kjøkken som like godt kunne vært satt inn for hundre år siden…

Med både stue og kjøkken i en åpen løsning i det store forsamlingsrommet, skulle selve kjøkkeninnredningen trekke seg stille tilbake uten å stjele for mye oppmerksomhet. Her skulle det være takhøyden, de store vinduene og gjennomlyset som skulle spille hovedrollen. Kjøkkeninnredningen ble derfor valgt i en hvitfarge, slik at den blendet inn med vegger ellers. En benkeplate i kalkstein underbygger stilen, og det hele holdes sammen av et rolig, hvitpigmentert gulv i eik.